Zoeken in deze blog

donderdag 17 juli 2014

RIDO RLtTEST DOOR "HOUSE OF CYCLING":

RIDO is pas geïntroduceerd in Nederland door Ultrabikes van wie we de RIDO RLt kregen om te testen. RIDO maakt gebruik van het zgn ‘Pressure Shift Geometry’. Het betekent dat RIDO een design heeft gemaakt dat niet alleen pereniaal ongemak moet voorkomen (de huid tussen geslachtsdeel en anus) maar ook meer contactoppervlak geeft. Dit omdat je tijdens een rit zelden op dezelfde plaats van het zadel zit, je schuift naar voren, gaat eens verzitten en RIDO claimt dat je met dit zadel minder last hebt en een beter comfort.
RIDO zadel
RIDO RLt
Lang, smal en hard
Verder opvallend aan het zadel zijn de twee ‘ ruwe plekken’ die er voor moeten zorgen dat je minder schuift op het zadel. De RLt ziet er goed uit, dit is het zwarte model, de witte vind ik mooier (er is ook nog een knalgele) maar dat is een kwestie van smaak. De punt is opvallend lang en smal, het totale zadel is 283mm lang en de punt neemt daar 120mm van in beslag, de breedte van het zadel is 138mm zoals de meeste zadels zijn. Het zadel weegt 230 gram.
Verder is het zadel niet fancy of flitsend en bestaat uit gewone materialen; kunststof schaal overtrokken met een kunststof dek, de rails is van titanium/chromo.  Het RLt zadel is duidelijk gemaakt voor de competitie, nadat we het hadden gemonteerd was het eerste dat opviel dat het knalhard was, dat was even een shock als je van een zeer comfortabel zadel af komt! Het schijnt dat dit juist zorgt dat je minder druk voelt op die plaats waar je geen druk wilt hebben!
http://houseofcycling.nl/wp-content/uploads/2014/07/2014-07-06-10.21.34-Small.jpg
RIDO RLt
Lange rit
De eerste rit was wennen, ik heb het zadel ook een paar keer moeten verstellen, uiteindelijk zat het redelijk lekker met de punt een heel klein beetje voorover. De langste rit was iets over de 4 uur en werd afgelegd in redelijk comfort, je voelt wel dat het zadel werkt met de speciale constructie maar dat merk je vooral als je in de beugels fietst, dan doet het zadel waar het voor gemaakt is en voelt het prima aan!
Ik heb ongeveer 4 a 500km op het zadel gezeten, redelijk comfortabel maar in mijn geval had het tijd nodig om te wennen. Zolang je in de beugel fietst is dit een ideaal zadel als je meer op de remgrepen fietst of met de handen op het stuur heeft RIDO de R2 die veel zachter en comfortabeler is.

Het enigste minpuntje voor mij aan dit zadel is dat het lijkt of het bovenstuk verder naar voren staat op de rails als bij mijn eigen zadel. Ik had dit zadel maximaal naar achteren staan en toch was de aftand van de punt van het zadel naar de stuurpen 20mm dichterbij als bij mijn eigen zadel, natuurlijk zou je dat op kunnen lossen met een zadelpen met backdrop.
Conclusie 
Als je wedstrijdrijder bent kun je met dit zadel meer dan uitstekend uit de voeten kan, het geeft minder druk in de pereniale gebieden, de iets ruwere delen helpen dat je wat strakker op je zadel zit en de smalle neus zorgt voor minder wrijving. Voor de niet wedstrijdrijder heeft RIDO de R2.
Voor meer informatie en verkoop over RIDO zadels ga je naar www.ultrabikes.com
De prijs voor de RIDO RLt ligt rond de € 90.00

BRON:  Houseofcycling.nl

1 opmerking:

UltraBikes.com zei

Bedankt Jan voor de mooie review!!